Mrs Chenta

Mrs Chenta
Nothing last forever. So laugh it off, take chances & never have regrets, because at one point. Everything you did was exactly what you wanted.I JUST DO what i want , ITS NOT ABOUT what people are saying. ITS ABOUT ME.read at ur own risk.

06 January 2014

listen.


im only human, i crash and i breakdown, i cant take so much. till i had enuf


09 December 2013

#update pregnancy bp high



Assalam..hi korang, wahhh mesti tertanya2 aku dah bersalin belum kennnnnnn ahahahah. Gigih tau aku ni.. sampai la ni xberanak2 lagi. Minggu ni genap 40weeks. Subahanallah tuhan sahaja yang tau bertapa hazab aku nak membawa perut ni. Aku jalan pg mana2 org tgk kerut2 je ...berat mata memandang berat lagiiii aku nk membawa ni.




Kalau g mana2 orang pasti tanya, wahh kembar ke?? Jarang sangat la orang xtanya. Aku pegi beli pampers anak org tegur, aku pg lepak makan orang tegur, aku pg surau orang tegur, jumpa kejap tepi jalan pun orang tegur.ahahahahahha.besar xbesar perut ni. Jenis aku ni pulak mmg jenis perut besar,baby tu xde la besar mana (kot) .



Sekarang untuk pengetahuan semua aku akan bersalin kat hukm.  Aku checkup kat private..bukan xnk bersalin kat private lagi, tapi xpelah kali ni.. lagipun aku ade masalah darah tinggi. So kalau ikut private mmg diirg nk induce je, aku pulak xnk. Serikla. Sepiyoh ni dulu sama kes. Last2 czer. Hmmmm. Banyak menda nk kena pikir, kalau normal xpe gak.


mula2 ingat nk pg putrajaya atau serdang je tp ceritanya mcmni pulak. Last checkup kat private bp aku high lagi.dr dah susah hati...so die bg tempoh sampai harini la pastu nk induced, baby aku mmg dah masuk laluan semua tinggal nk kuar je.bila aku dengar, aku takut.lol. so aku balik rumah aku pantau bp aku sendiri..aku ade alat untuk check tekanan tu sbb ayah ngan adik aku dua2 keje hospital, makmal darah so senang nk refer.cek punya cek...aiyooo macam tinggi jew, macam tinggi jewwww. So esoknya aku nekad pg kk. Dr nak marah pun marah lah sbb aku xde buku pink tu. Dr xmarah pun ehehe, bila nurse cek die kata tinggi.refer ke dr. Bila jumpa dr makin tinggi.lol. dr dah cuak semacam.call hospital putrajaya serdang semua full. Apa kess????? Pastu nk hantar aku g hospital kjg. No! Aku ckp its ok refer je ke hukm.diog siap nk hantar aku naik ambulance,bwahahaha aku xnk,aku janji ngan die aku terus ke spital.



Tp x, aku balik rumah dulu...mandii..makan,.main dgn ank.ahahahaha..pastu baru pg sana. Sampai2 je diorg suruh rehat, bangun pun xbg.sbb nk cek tekanan. Baring je..mula2 cek tinggi lagi. Pastu sambil2 buat ctg, siorg sutuh baring.,sedapnya baring kat sini ahhahahaha...kat 30minit cek lagi sekali, wah dah turun!!!  Lega akuuuu.aku mmg xnk admit, mati kutu aku admit kat sini, ank bukan leh masuk.sobss. tp dr siapkan suruh yg mana akunkena g klinik cek bp selang sehari ehehehe



Esok last cek bp,lusa dr nk tgk aku.tau kena tahan ke x sbb perut pun dah lain mcm.apa2 redha je la. Nnti aku update ya.

01 December 2013


Hi... aku update cepat2 ya sbb aku bukan dalam mood yang baik *nangis*

Firstly aku bersyukur dan hepi sgt, segala kerja penting untuk aku dan semua customer dah pun selesai. Sebelum ni aku takut sgt xsiap keje ni sbb takut deliver awal. Puas pujuk baby. Lega baby xkuar lagi... and now, aku boleh goyang kaki tunggu je baby kuar. Erk, ye ke goyang kaki? ?... hmmmm.....




2ndly komen2 kat blog aku boleh baca tapi xleh nk approve n publish, tah kena tab aku ni.Nanti aku cuba lagi k. Mula2 xleh masukkn gambar. Pas satu2 .... canggih sangat macamnilah jadinya.




3rd korang nk aku update pasal umah kan. Hmm nantilah.. aku betul2 xde mood, entahlah. Aku malas nk fikir pasal apa2 sekarang sebab aku rasa beban sgt!!!  Nantilah..tahun2 depan, kalau aku hidup lagi aku update la.


So tu shj, jaga diri baik2... satu je aku nak pesan malam2 buta ni... tanggungjawab tu tetap tanggungjawab jangan korang lari dari tanggungjawab walaupun tanggungjawab xbeban dulu, kalau dah nama tanggungjawab sila bertnggungjawab kalau xnak dijawab kpt akhirat sesok.tanggungjawab ni banyak, so xpayah nk sentap sgt.aku xtuju kat sape2 pun. Assalamualaikum




24 November 2013

#update pregnancy yang xmasuk dek akal langsungg


Quick update ni.


Oh x, aku bukan nak bersalin lagi.alhamdulillah semua ok. Lusa checkup kang aku bg tau cerita terkini lagi sensasi ok.cuma nak bgtau dua menda.


1 benda ni nk bgtau tapi rahsia. Macam bongok je kan..eheheheh nk citer tapi takut xjadi so aku xcite lah cuma aku bgtau yang aku dah buat satuuuu keputusan yang drastikkkkkkk yang laki aku sensiri xpercaya. Oh ni berkaitan pregnancy jugak. So selagi menda tu xterlaksana aku xkan bgtau sape2. Cuma laki aku je yang tau tu pun aku bgtau masa nk tido muka tutup dengan bantal sebab nangis sedu sedu.kahkahkahkah.boleh agak x????


Ok next.


2. Perangai baru yang agak keterlaluan. Aku obses dgn sabun.bukan sabun je.segala pencuci pencuci pembersih aku obses. Ya allah ...aku pun pelikkkkkkkkk. Mula2 aku cam perasan yang aku suka betolllll mandikan sepiyoh ni dgn buih2 sabun. Kdg2 sepiyoh ni xnak , aku yang over2. Pastu kalau aku mandi xyahlah citer. Dekat 20x aku pam sabun bagi berbuih2 satu badan aku. Pastu aku rasa nk jilat buih tu. Pfftttt. Kemain aku sukaaaa kalau pinggan mangkuk penuh dalam sink. Sbb aku boleh basuh.. berbuih2 ya allah bahagia sgt....kalau gosok gigi memang lama, siap aku telan sikit ubat gg tu... aku tau ni dah lebih tapi aku xleh kontrol.yang palinggg xboleh blah... semalam aku bawak pekerja yang buat rumah aku ni pg hardware, depan tu ade batang penyapu... boleh aku terliur????  Yang paling bangang sekali aku rasa nk turun and rasa sikit penyapu tu, jilat sikitttttt pun xpeeeee. Ya allah... tuhan shj yang tau bertapa aku cuba kawalllll perasaan. Last2 aku xtahan aku bgtau laki aku. Tergelak2 die dalam kete.



Tadi aku pegi tesco.motif? Aku borong semua serbuk pencuci la...lantai la...sabunla..segala mak nenek penyapu....semua aku borong. Die punya bahagia tu giler lah..xterungkapppp. dua troli penuh. Beli barang2 ni shj dekat 700 habis. Puas xpuas ko haa... aku bg alasan kat laki aku..nanti nak cuci rumah baru senang, xyah beli dah. Padahalllllll... aku dapat peluk batang penyapu tu je die punya feelinggh perghhhhhh. Aku pegang satu serbuk pencuci kejap2 cium, kejap2 cium. Aku tgk menda2 tu semua macam aku tgk makanan ko tau x. Sekarang aku paham... macamni rupanya kalau ada perangai ibu mengandung yang pelik2. Makan sabun la bagai.aku xterkejut sbb aku tau caner rasa tu. Harap lepas bersalin ni semua ni hilangla.. satgi aku masak aku bubuh clorok plak kang.ade gak yang berbuih2 pas makan akhkahkahkahkah.





18 November 2013

#rumah ku lampu disco



Ni la yang diorang kata macam disco tu ahahahahah bangang punya olang.  Xde maknanya aku nak pasang lampu ni siang buta atau malam hari saje saje. kalau ada apa2 yang perlu pasang baru aku bukak lampu disco ni. Disco pun disco la... cantik ke x aku xkisah sbb kalau aku kisah aku bukan ade duit nk tukar balik ekekekekekek.


Sepatutnya harini siap grill, diorang hold sampai khamis pula. Xkisahlah sbb xbayar pun lagi. Siap baru aku bayar.lagi lambat siap. Lagi lambat bayar. Sekarang aku upah indon kat umah aku ni buat table top kat dapur. Atleast ade juga tempat aku nk letak dapur nk masak...kang ade jugak duduk bersila atas lantai macam zaman bujang...masak2. Xpasal2 si sopiyoh tu jadik sopiyoh goreng.




So sekarang aku beli dapur je. Penyedut2 asap xpayah sbb aku masak kat luar, dah terbuka pun xpayah nk sedut2 lagi.jimat. kat dalam aku buat dry kitchen je. Beli sink yang satu bowl tu satu.dah cukup. Kat luar tu aku beli sink yang 2bowl. Aku pun xtau yang sink pun mahal eh. Pg beli dua sink ni pun sampai 4angka eh? Sakitnya hati ku.pastu masa aku pegi beli tile nak buat table top rilex je org tu gantung sink, yg 2bowl baru 300++. Tengok jenama dan kualiti barangkali *cuba sedapkan hati*



Pastu gigih pegi hardware sendiri tau, beli simen la, gam la, besi la..brg2 yang indon ni tulis... xpelah penat sikit.jimat banyak. Kalau mintak upah org buat table top saje pun dah berapa. Ni aku buat sendiri. Ade duit nanti buat pintu2 pulak..bila lah duit nak jatuh dari langit ya???


16 November 2013

#update rumah



Aku lupa xde pic terbaru untuk rumah lol. Xpe petang ni aku nak pegi sana sbb smlm cina tu dah call suruh datang. Ada 2sebab die suruh datang

1 : datang datang mau duit wooooo

2: u tarak mau tengok u punya rumah ka. Macam disco woo.


Kuang asam betul ckp rumah aku mcm disco ahahahah bangang. Mesti die dah pasang lampu lampu tu. Yelah.. lbox , t5 kat hall tu aku guna biru. Kat foyer pun aku guna biru.downlight petak aku guna putih. Kat dining hall t5 aku guna kuning. Bwahahahahahahahaha... yennaaa deiii.






Karang aku pegi aku amik gambar time bukak lampu k.katanya selasa depan semua siap. Bolehlah aku cuci rumah. Tapi xduduk pun lagi... ekon xde lagi, tv xde lagi.dapur xde lagi. Dalam jamban pun ade air je, gayung semua xde. Kenapa semua xde?????? Jawablaaa duit xdeeeeeee. Ahahahahahaha ke ade yang nk sponsor? Aololololo comelllll.



Die dah pasang small cornice kat tepi tu, xnampak sgt kan? Haah sbb mmg kecik. Xmboh over2. Cukup dah tu.


Eh ok la. Aku ni bangun2 je update belog.dah kul 8. Anak dalam perut mintak makanan ni. Ehhehehe.



Ok bye

#update pregnancy




Hai korang...ehehehhe jangan risau aku xbersalin lagi.  Harini genap 9bulan yawww. Baby masih utuh bertahan , kaki semakin sembab nak jalan perut kena pegang sbb rasa perut tu nak jatuh je.ekekekeke



Umah aku pulak jenis banyak tangga, sampai rumah nak naik hall kena naik tangga, nk naik bilik kena naik tangga. Mau xsemput aku..kdg2 naik 2 langkah aku stop sbb rasa mild contraction. Sekarang ni mmg die asyik main braxton hicks je.aku buat bo layan. Aku nekad kalau ade tanda2 je baru aku gegas pegi spital.



Semalam masa checkup, dr kata everything is okay.cuma bila baring je, selak baju dr cam tekejut sbb perut besar and penuh sampai ke atas, xde ruang langsung. Dr tanya aku xsakit ke. Perghhhh aku cakap.... die punya sakit macam tersiat2 isi dalam ni, dr kata baby dah langgar aku punya rib ni. Sobsss. Baby x besar sgt dr ckp.. cuma lebih bape g je sikit. Lega!


pasal rumah?


Jap aku nk cari pic ade pic terbaru x. Nanti aku update yeh.